Intervenţionale minim-invazive şi chirurgicale

EXTRACŢIA CORPILOR STRĂINI EXTRAOCULARI

Corpii străini sunt îndepărtaţi sub anestezie topică şi control microscopic. Manevra determină pacientului un minim de disconfort şi este realizată cu maxim de atenţie pentru a conserva integritatea ţesuturilor oculare.
INJECŢII INTRAVITREENE

Patologia pentru care se indică această opţiune de tratament dictează alegerea celei mai potrivite substanţe care va fi injectată, cât şi protocolul de administrare. Sunt indicate frecvent pacienţilor cu edem retinian de diferite etiologii: diabet zaharat, degenerescenţă maculară legată de vârstă, obstrucţie venoasă retiniană etc. Este realizată sub anestezie topică şi determină un disconfort minim pacientului.

CAPSULOTOMIE LASER YAG

Realizează tratamentul aşa-numitei ”cataracte secundare” cu ajutorul unui laser special. Procedura se realizează în regimambulator şi este complet nedureroasă.

IRIDOTOMIE LASER

Realizează o cale falsă de drenaj al umorii apoase cu ajutorul impactelor laser la baza irisului. Se realizează fără internare şi poate determina înceţoşarea vederii pentru câteva ore după procedură.


PANFOTOCOAGULARE LASER

Presupune microdistrucţia controlată a ţesutului retinian cu ajutorul laserului. Are ca scop încetinirea progresiei unor afecţiuni ischemice către forme complicate, care ar avea prognostic rezervat.


CHIRURGIA CATARACTEI

Presupune extracţia cristalinului opacifiat, îmbătrânit, conform tehnicilor de ultimă oră şi cu aparatură de cea mai nouă generaţie, urmată de înlocuirea acestuia cu un cristalin artificial transparent. Intervenţia este efectuată sub anestezie topică cu picături, fără internare şi permite o recuperare rapidă după operaţie.

CHIRURGIA PTERIGIONULUI

Reprezintă îndepărtarea formaţiunii conjunctivale cu maximă atenţie şi grijă pentru ţesuturi şi sutura defectului restant. Se efectuează în regim ambulatoriu, sub anestezie locală.

BLEFAROPLASTIA SUPERIOARĂ

Permite îndepărtarea excesului tegumentar de la nivelul pleoapei superioare pentru a reda aspectul tânăr şi odihnit al privirii. Intervenţia se efectuează fără internare, sub anestezie locală şi are o perioadă de recuperare de 7-10 zile.